Activiteiten en mededelingen

Mededelingen

Van 9-12 september 2017 was NESPEN zeer succesvol gastheer voor het ESPEN congres. 3300 deelnemers uit ruim 90 landen hebben wij verwelkomt in Den Haag. 'Innovation in Nutrition' was de slogan en dit is uitgedragen middels vele symposia, postersessies, plenaire lezingen, hands-on sessies door voedingsverpleegkunidgen en een 'meetstraat' door het Nutritional Assessment Platform.

Abstracts van deze bijeenkomst kunnen gevonden worden op:

The pdf of the Education Sessions are now available online:

http://www.espen.org/congress/congress-presentations

You will find below the link to access the abstract book that was on the USB Key:

https://wetransfer.com/downloads/c18dc62658cad3d056b1a20f69f7028820171010074223/8f23b278dfe202e7a5c56146d193c9bc20171010074223/66434b


Nutrition Day Newsletter
- nieuwsbrief maart 2017


Deelname aan activiteiten NESPEN

Wetenschappelijke vergaderingen en symposia

De NESPEN vergaderingen staan open voor alle belangstellenden. Om de vergaderingen en symposia die tijdens de voor- en najaarsvergadering van de NVGE georganiseerd worden bij te wonen hoeft u geen lid van de NVGE te zijn. U kunt zich onder vermelding van NESPEN vergadering voor deze bijeenkomsten inschrijven bij het secretariaat van de NVGE: secretariaat@nvge.nl
De data van de voor- en najaarsvergadering kunt u via de congresagenda op deze website terugvinden.

Presenteren van onderzoek

Indien u behoort tot de multidisciplinaire doelgroep van NESPEN bent u van harte welkom uw onderzoek te presenteren tijdens wetenschappelijke vergaderingen van NESPEN. Hiertoe dient u een abstract in te sturen volgens de richtlijnen van de NVGE. De ingezonden abstracts worden door bestuursleden van alle secties van de NVGE beoordeeld.

NESPEN abstract prijs

Tijdens de voorjaarsvergadering zal aan de onderzoeker met het beste abstract een ESPEN travelgrant (waarde 1250 euro) uitgereikt worden.
De wetenschappelijke programmacommissie geeft alle abstracts een waardering. Over deze waardering in relatie tot de uit te geven abstractprijs is geen discussie mogelijk. Door uw abstract onder vermelding van NESPEN in te zenden, kunt u voor deze travelgrant in aanmerking komen.

Ondersteuning bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van klinische voeding en metabolisme

Heeft u vragen bij uw onderzoek dat ligt op het gebied van klinische voeding en metabolisme dan kunt u contact opnemen met de secretaris van NESPEN Mw. C.F. Jonkers (c.f.jonkers@amc.nl).